У Харківському районі триває евакуація

Дітей із деокупованих громад Харківщини евакуюють до більш безпечних районів.

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова в регіоні щодня допомагають виїхати людям із населених пунктів, які розташовані вздовж лінії розмежування, інформують "Коментарі. Харків".

Як розповів директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол, упродовж останніх двох тижнів з території Харківського району евакуювали 26 дітей. Наразі процес добровільної евакуації триває.

Зокрема, завдяки ефективній координації обласної військової адміністрації, органів місцевої влади та волонтерів з прикордонного села Борисівка Харківського району вдалося вивезти 15-річного підлітка.

"Впродовж кількох тижнів представники районної та міської адміністрацій щодня відвідували населений пункт, де проживає хлопець, та вмовляли його покинути небезпечну територію, аби зберегти його здоров'я і життя. Підліток категорично відмовлявся покидати домівку", – зазначив Іван Сокол. 

Як розповів керівник громадської організації "Я врятований" Дмитро Ложенко, дізнавшись про складну ситуацію, волонтери негайно вирішили допомогти.

"При взаємодії з обласною військовою адміністрацією наші хлопці поїхали туди, зустрілися з Євгеном, поспілкувалися і домовилися про добровільну евакуацію. Тепер він у відносній безпеці. Триває процес адаптації хлопця", – розповів Дмитро Ложенко.

За словами 15-річного Євгена, в селі залишилася його бабуся, якій він допомагав по господарству.

"Мені не хотілося покидати свій дім. Майже весь час я займався домашніми справами. Коли був інтернет, відвідував шкільні уроки онлайн, але частіше зв'язку немає. Я розумію, що у селі небезпечно, тож якийсь час житиму з батьком у Харкові. За першої ж можливості хочу повернутися у село", – розповів Євген.

Наразі сім'я Євгена перебуватиме в одному з міських гуртожитків, де створені необхідні умови для повноцінного життя підлітка і дорослих, зазначив Іван Сокол.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 8 квітня: є загиблі

Розпочалася чотириста дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 2  ракетних та 35 авіаційних  ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Гур’їв Козачок, Лук’янці, Верхня Писарівка, Графське, Зибине, Караїчне, Потихонове, Амбарне, Бологівка, Красне Перше та Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка, Кіндрашівка Харківської області.

Протягом доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні міста і села Харківщини. На жаль, є жертви серед цивільного населення.

7 квітня, близько 14:30, російські окупанти обстріляли с. Борисівка Харківського району. Внаслідок цього обстрілу загинув 39-річний цивільний чоловік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися