У Харкові спростять процедуру проходження ВЛК: що це значить для харків’ян

В Україні проводиться масштабування мережі військово-лікарняних комісій.

У Харкові запровадять електронну чергу для проходження військово-лікарняної комісії. Про це обговорили на зустрічі у Міноборони з громадськими діячами та волонтерами медичної сфери, інформують "Коментарі. Харків".

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, зараз розширено кількість військово-лікарських комісій за рахунок їх створення у цивільних лікарнях.

Вже зараз започатковано пілотні проєкти з електронного документообігу та розроблено такий цифровий продукт, як електронна черга. Йдеться наразі про п‘ять міст України, в яких найбільш завантажені військово-лікарські комісії, — Харків, Львів, Київ, Вінницю та Одесу. У найближчих планах перевести всі військово-лікарські комісії на роботу з електронними чергами.

Також Ганна Маляр зазначила, що розроблено і проголосовано у першому читанні два законопроекти, покликаних спростити процедуру проходження ВЛК.

Крім того, разом з Командувачкою медичних сил Тетяною Остащенко за дорученням Міністра оборони Ганна Маляр перевірила роботу ВЛК в районах бойових дій.

"Ситуація в кожній окремій ВЛК різна. Десь є черги, десь – пусті коридори. По роботі деяких ВЛК військовослужбовці скаржаться, по інших – нарікань немає.

Особисто розмовляла з військовими, які зараз проходять ВЛК, з тими, хто стоїть в чергах.

Це різні категорії. Є бійці після поранення, є ті, чий стан здоров’я за час служби погіршився, є й ті, хто самовільно залишив бойові позиції, наразивши на смертельну небезпеку побратимів, та в рамках кримінального провадження проходить ВЛК", – розповіла заступниця міністра оборони.

Вона зазначила, що проблеми є, зокрема через те, що система ВЛК до повномасштабного вторгнення обслуговувала значно меншу кількість людей і зовсім в інших умовах.

"Зараз створені додаткові ВЛК у фронтових районах. Там, не доводиться обирати приміщення між хорошим і кращим. Що є в ресурсі міст на лінії зіткнення – те і пристосовується під потреби.

За результатами перевірки, у тих ВЛК на сході, які незадовільно працюють і на які є скарги, буде проведена робота та будуть вирішені проблемні питання", – підкреслила Маляр.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові розмінували один з об’єктів та відкриють для відвідування

Територія Долини альпак та Реабілітаційного центру у харківському Екопарку повністю розмінована та безпечна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Фельдман Екопарку.

"З сьогоднішнього дня це офіційно підтверджено. Відновлено зону безпеки, сьогодні також буде повністю обладнано бомбосховище. Робота вирує: встановлюємо точки громадського харчування, туалети, медпункт. Десь за тиждень уже почнемо завозити тварин", – зазначає засновник Екопарку Олександр Фельдман.

Повідомляється, що 1 червня – відкриття першої відновленої локації Екопарку.

"Реабілітаційний центр, який ми відкриваємо – це започаткування великого проекту, ми хочемо реалізувати його по всій Україні. Вже є попередні плани щодо відкриття таких реабілітаційних центрів у Дніпрі, Києві, а також у Харкові на території ТЦ "Барабашово". Ми хочемо відкрити максимально велику кількість локацій, насамперед – щоб допомогти українським дітям пережити всі ті жахи, які випали на їхню частку та повернути в їхнє життя радість", – говорить засновик Екопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися