Що відбувається на кордоні з РФ та на лінії зіткнення у Харківській області

У результаті ворожих обстрілів є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура

Розпочалася чотириста тридцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди, Вовчанськ, Плетенівка, Бочкове, Мала Вовча, Нестерне, Бударки та Строївка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Гряниківка та Вільшана. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Берестове Харківської області

“Продовжуючи тактику терору, минулої доби Російська Федерація завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, а також Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”, - повідомили у Генштабі.

На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі ЗСУ застерегли, що ймовірність подальших російських ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як жителям Харківської області порадили провести 8 та 9 травня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися