Обстріл Харківщини на 17 травня: окупанти продовжують наступ

Окупанти намагаються покращити тактичне положення.

Минулої доби російські окупанти завдали 57 авіаційних ударів та здійснили 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Для ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 13 крилатих ракет “Калібр” (2 ракети підірвались у повітрі) та 10 ракет наземного базування (С-400, “Іскандер-М”),  25 з них було знищено нашими захисниками.

Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу росіянами населених пунктів Дворічна, Вовчанськ та Тищенківка Харківської області, є загиблі та поранені мирні люди, знищені житлові приватні будинки, лікарня та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби відбулось 55 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Триває переміщення підрозділів російських територіальних військ, які проходили підготовку на полігонах білорусі, у райони ведення бойових дій.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Плетенівка, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки на Луганщині. Завдав авіаударів по районах населених пунктів Бударки, Вільшана, Кислівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічанське, Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка – Луганської.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Контрнаступ ЗСУ – чи буде повторення Харківської визвольної операції

Як впливає інформаційна кампанія на хід українського контрнаступу – відповідають експерти.

Минулого року у Харківській області відбулася стратегічно продумана успішна деокупація захоплених ворогом територій. Зараз з настанням тепла, коли вже немає природних перепон на шляху наших військових, усі чекають чергового контрнаступу Збройних Сил України та завершення війни в нашій країні. Проте розголос у ЗМІ, телеграм-каналах та на сторінках відомих блогерів заважає застати ворога зненацька.

Як може пройти контрнаступ цього разу, та що дійсно заважає військовим на фронті, журналісту "Коментарі. Харків" відповідають експерти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися