Харківська область потрапила у трійку лідерів у загрозливій статистиці: подробиці

За останній місяць зафіксовано близько 140 обстрілів Харківської області

За останній місяць ворог збільшив обстріли прикордонних областей – Харківської, Чернігівської та Сумської, повідомляють "Коментарі. Харків".

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що у період з 8 по 16 травня, російські війська здійснили 162 обстріли вказаних областей. Найбільше зазнала обстрілів Сумська область – 110. Чернігівська – 29. Харківська - 23.

Ганна Маляр зазначила, що артилерійськими та авіаційними ударами у прикордонних областях ворожі війська намагаються постійно тримати у напрузі наших захисників та не допустити їх залучення на інших напрямках.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за останній місяць (станом на 17 травня) зафіксовано близько 140 обстрілів, які призвели до руйнувань цивільних об’єктів. 24 з них – ракетні.

“Окупанти використовують усе наявне в них озброєння, свідомо обираючи в якості цілей виключно цивільну інфраструктуру. Гинуть та отримують поранення мирні люди. Це справжній тероризм”, – наголосив начальник Харківської ОВА.

Також очільник області зазначив, що всі екстрені служби області працюють у посиленому режимі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Борівській громаді відбулася нарада щодо роботи комісії з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

З понеділка 15 травня, у населених пунктах старостинських округів Борівської громади акти комісійного обстеження щодо пошкоджень та руйнувань житла зможуть оформлювати старости та діловоди на місцях. Це допоможе пришвидшити роботу комісії та має спростити процес оформлення необхідних документів для отримання допомоги за програмою “єВідновлення”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися