Війська РФ продовжують наступати на Харківщині: яка ситуація на лінії зіткнення

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення

Розпочалася чотириста п’ятдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нестерне Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди, Козача Лопань, Тернова, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Покаляне, Нестерне, Бударки, Землянки, Устинівка та Хатнє на Харківщині.

“На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки”, - йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Інститут вивчення війни також не бачить візуальних підтверджень захоплення військами РФ села Масютівка Куп’янського району чи створення ними плацдарму на західному березі річки Оскіл. Про це зазначили аналітики, коментуючи заяву російського блогера, що 19 травня українські сили нібито провели безуспішні контратаки з метою відновити втрачені позиції в районі Масютівки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за одну добу на Куп’янсько-Лиманському напрямку сталося 4 бойових зіткнення, є загиблі та поранені серед окупантів.

Бойові зіткнення сталися в районі села Масютівка в Харківській області та населених пунктів Невське та Новоселівка в Луганській області. За добу на цьому напрямку українські захисники знищили 39 окупантів, 93 військових РФ отримали поранення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися