Генштаб ЗСУ про наступ військ РФ у Харківській області

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою

Розпочалася чотириста п’ятдесята дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник протягом минулої доби завдав авіаційного удару в районі Вовчанська Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Басове, Бугаївка, Гоптівка, Лук’янці, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе та Хатнє  на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів наступальні дії неподалік Масютівки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою”, - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ситуація із забрудненням території Харківської області вибухонебезпечними предметами залишається складною. Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол розповів, що дуже забруднений північний напрямок Харківської області, також Куп’янський та Ізюмський райони. За словами представника ХОВА, фактично щодня там травмуються люди. “На даний час, від початку деокупації, вже травмувалася 181 людина, на жаль, 32 – загинуло. Зокрема, на мінах підірвалися 14 дітей, одна дитина загинула”, – навів дані Іван Сокол.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися