Обстріл Харківщини на 6 червня: є загиблі та поранені

Окупанти вдарили по Балаклії з РСЗВ «Смерч».

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Учора близько 18 години російські окупанти вдарили по Балаклії із РСЗВ "Смерч". За інформацією медиків екстреної допомоги, один чоловік загинув, дев’ять – поранено, з них троє – у важкому стані. Росіяни вдарили по приватному сектору, де виключно цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось більш як 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Республіка білорусь продовжує підтримувати російську збройну агресію – на її полігонах триває підготовка підрозділів ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог завдав ракетного удару по місту Харків, застосувавши 3 ракети типу С-300. Також, завдав авіаційних ударів в районах Огірцевого і Гатища Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Басове, Сотницький Козачок, Гур'їв Козачок, Уди, Ветеринарне, Висока Яруга, Глибоке, Лук'янці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Миколаївка, Нестерне, Бударки, Зарубинка, Шев'яківка, Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби, що минула, артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чи є загроза розповсюдження аміаку у Харкові – Ігор Терехов

Обстріл Харківської області, аміак у Харківській області, аміак у Харкові

У Куп‘янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком.

На Харківщині внаслідок ворожого обстрілу близько 21 години відбулася розгерметизація трубопроводу з аміаком. В області розгорнуто Штаб із ліквідації наслідків ситуації. На місці працюють усі профільні служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Станом на вечір заміри у місті Куп‘янськ показували, що наявність аміаку у повітрі відсутня.

"За попередніми повідомленнями фахівців, які працюють на місці, загрози розповсюдження небезпечних речовин у Куп’янській громаді немає.

У більш наближених до кордону з рф населених пунктах Кучерівці, Синьківці, Петропавлівці тривають заміри.

Продовжуємо контролювати рівень забруднення.

Просимо зберігати спокій та слідкувати за офіційними повідомленнями. Ситуація контрольована", – написав очільник області.

Станом на ранок міський голова Ігор Терехов повідомив, що ДСНС перевірили вміст цього газу у повітрі Купʼянська – все в межах норми.

"Тож ані Купʼянську, ані тим більше Харкову немає чого хвилюватися", – зазначив мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися