Олег Синєгубов про можливу примусову евакуацію на Харківщині

На Харківщині погіршується військова обстановка

У Харківській ОВА не виключають можливості евакуації людей із прикордоння області. Про це в ефірі національного телемарафону розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника області, розглядають питання про можливу евакуацію мешканців прикордонних населених пунктів через збільшення кількість обстрілів Росією.   

Олег Синєгубов зазначив, що за добу було обстріляно 26 населених пунктів. “Ми зараз приймаємо рішення щодо можливої примусової евакуації для дітей та людей дорослого віку з прикордонних населених пунктів, де ми бачимо, що військова обстановка погіршується", - розповів він.

Олег Синєгубов зазначив, що за добу внаслідок обстрілів окупантів дві людини загинули, троє – отримали поранення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські разом з ДСНС перевірили понад 3700 бомбосховищ та укриттів. Станом на 5 червня правоохоронці обстежили 3706 укриттів. За результатами перевірок було встановлено, що до 203 укриттів відсутній вільний доступ, 274 не відповідають умовам для належного використання. Також на лінію 102 надійшло 306 повідомлень від громадян про зачинені укриття або такі, що не відповідають належним умовам. Всі звернення громадян зареєстровані.

“Шановні громадяни, у разі виявлення зачиненого укриття просимо звертатись до Національної поліції за номером 102 та ДСНС за номером 101. На кожне повідомлення про закриті укриття поліція реагуватиме в рамках чинного законодавства”, - наголосили у поліції.

Також правоохоронці нагадали, що за факти залишення у небезпеці, службову недбалість передбачена кримінальна відповідальність.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися