Стало відомо, кого та з яких районів Харківщини планують евакуювати

На батьків, які відмовляються евакуйовувати дітей, складають протокол за неналежне виконання батьківських прав

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу розповів, що евакуацію дітей можуть розпочати з Вовчанського та Куп'янського напрямків. Передумовами для такого рішення - активні обстріли з боку військ РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами очільника ХОВА, під час останньої евакуації на Харківщині врятувати вдалося 79 дітей. Наразі напрацьовується план щодо евакуації неповнолітніх з населених пунктів Куп’янського та Вовчанського напрямків.

Олег Синєгубов розповів, про проблеми, які виникають. За його словами, деякі батьки повертають дітей після евакуації до населених пунктів, звідки їх евакуювали. “Була ситуація, коли 14-річна дитина загинула, коли батьки привезли її для виконання весняно-польових робіт. Внаслідок ворожого обстрілу дитина загинула. Вкотре закликаємо батьків бути свідомими, ставити власну безпеку і безпеку своїх дітей на перше місце”, - наголосив начальник ХОВА.

До евакуації дітей залучені усі профільні служби, Єдиний координаційний гуманітарний центр та волонтерські організації. Було створено окремий підрозділ “Білі янголи”, що допомагає саме в евакуації мирного населення, надається транспорт, також створюються всі умови для вивезення. “На батьків, які відмовляються евакуйовувати дітей, ми складаємо протокол за неналежне виконання батьківських прав. Поки що це все, що ми можемо застосувати”, - додав начальник ГУ НП у Харківській області Володимир Тимошко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про можливу примусову евакуацію на Харківщині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися