Олег Синєгубов про ситуацію на Куп'янському напрямку

Кількість ракетних ударів на Харківщині зменшилась

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що російські війська щоденно обстрілюють населені пункти Харківщини, повідомляють "Коментарі. Харків".

На думку очільника області, це робиться для того, щоб відволікти українських захисників від звільнення територій. “Обстріли у нас, на жаль, зберігаються, але вони покликані для того, щоб привертати увагу наших військових, щоб ми не концентрувалися на звільнені наших територій”, - зазначив Олег Синєгубов. 

При цьому за його словами зменшилась кількість ракетних ударів. Однак декілька днів тому зафіксували удари двома “Калібрами”. Олег Синєгубов пояснив, що цілі ударів незрозумілі: “Один “Калібр” в поле просто, інший – в приватний сектор у передмісті Харкова. Цілі – незрозуміло які”.

Він розповів, що лінія фронту зберігається на Куп’янському напрямку. Позиція ворожих військ там наступна - ворог демонструє наступальні дії, отримує від Збройних сил України відповідь, несе втрати, відступає. “Висуває постійно ДРГ по всій лінії кордону. Це і північ, і Вовчанський напрямок, і східний напрямок, той самий Куп’янський напрямок”, - розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області пришвидшили роботу щодо формування Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок дій російських військових.

Робота з наповнення реєстру триває в 46 громадах Харківщини. До Реєстру внесена інформація про пошкоджене та знищене нерухоме майно по 24598 об’єктах житлового фонду. Загалом, від жителів регіону надійшло 6426 заяв на отримання компенсацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися