Прокурори у Харкові назвали страшні цифри: скільки цивільних людей загинуло за час війни

Керівник обласної прокуратури назвав, скільки окупанти вбили цивільних людей.

На території міста і області з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України вже загинуло 2042 цивільні особи, з них 77 дітей, поранено 2993 особи, з них 242 – неповнолітні. Такі страшні цифри назвав керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков на зустрічі з колегою з Міжнародного кримінального суду – керівницею Об'єднаної групи з питань України Брендою Голліс, інформують "Коментарі. Харків".

Разом з представниками Офісу Генпрокурора, керівництвом ГУНП в Харківській області та Управління СБУ в Харківській області обговорили процес розслідування воєнних злочинів в Харківській області.

На теперішній час здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) у майже 17300 кримінальних провадженнях про скоєння понад 17900 воєнних злочинів.

"Ми виявили 23 катівні, де піддавалися тортурам з боку російських військовослужбовців понад 100 мирних мешканців. Мобільними слідчо-прокурорськими групами із залученням криміналістичних лабораторій повністю оглянуто 22 місця злочину. Нині правоохоронці не вивчили лише катівню в селі Гоптівка, що розташоване за кількасот метрів від лінії українсько-російського кордону. Перебування там становить небезпеку для наших співробітників через постійні ворожі обстріли з території рф", — зазначив керівник Харківської обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові активісти вимагають демонтувати пам’ятник співаку та актору

Активісти "Деколонізація. Україна" звернулися до влади з вимогою демонтувати пам’ятник радянському поету, співаку та актору Володимиру Висоцькому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

Активісти аргументують знесення пам’ятника біля Палацу Спорту тим, що поет народився та жив у москві, у Харкові був лише один раз та до міста ніякого відношення не має. До того ж, у рамках дерусифікації, у Харкові перейменовують топоніми, а також демонтують усі згадки про росію та радянщину.

В коментарях місцевих телеграм-каналів думки розділилися. Що кажуть самі харків’яни з цього приводу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися