Куп’янсько-Лиманський напрямок залишається лідером: подробиці

Ворожі війська за добу вчинили 5 спроб штурму

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі нацмарафону розповів про ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку, повідомляють "Коментарі. Харків".

Цей напрямок залишається лідером за кількістю артилерійських ударів. За останню добу ворог 601 раз обстріляв українські позиції.

За словами речника, ворожі війська 5 разів намагалися штурмувати, а також здійснили 22 авіанальоти.

Щодо втрат окупантів, то було ліквідовано 23 та поранено 108 військових. Також, за його словами, було підбито три ворожі танки Т-72, дві гармати Д-30, 4 міномети, легкий броньований артилерійський тягач МТ-ЛБ, також безпілотний летальний апарат, польовий склад боєприпасів і два автомобілі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Куп’янському напрямку ворог впродовж тижня активно штурмує позиції ЗСУ, щоб витіснити українські підрозділи за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що крім цього окупанти шукають слабкі місця в українській обороні. “Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Але наші оборонці міцно тримають позиції”, - інформує Маляр.

Раніше Сергій Череватий пояснив, що РФ бачить цей напрямок однією зі своїх основних цілей вже багато місяців. Кілька місяців поспіль окупанти намагаються перехопити ініціативу і давно сформували для цього велике угруповання військ. Зіткнення там відбувалися раніше практично щодня, проте в останній тиждень ворог спробував зробити чергову ескалацію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися