Що відомо про ситуацію на Куп'янському напрямку

Ворог вчинив кілька спроб наступу

На Куп'янському напрямку тривають бої. Про це розповіла заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляють "Коментарі. Харків". За її словами, на Куп‘янському та Лиманському напрямках ворог поводиться активно. “У суботу, 29 липня було декілька спроб наступати, але ворог зазнав невдач та поніс втрати”, - розповіла вона. 

У Генштабі ЗСУ зазначили, що на Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Тополі, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове, Кіндрашівка та Куп’янськ Харківської області.

Раніше начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що російські війська не зупинили атакувальні дії в Харківській області. Він зазначив, що на Лиманському (Борівському) і Куп’янському напрямках темп наступальних дій російських військ трохи знизився. “Це пов’язано з тим, що росіянам завдані серйозні втрати серед живої сили та військової техніки. Зараз ворог проводить ротацію, поповнення. Це свідчить про те, що він має намір відновити штурмові дії саме по цих напрямках”, – зазначив Олег Синєгубов.

Однак, за запевненням начальника Харківської ОВА, за місяць російського наступу українські війська не втратили жодних позицій і повністю контролюють ситуацію. Збільшилася тільки так звана “сіра зона” – зона обстрілів.

“Якщо буде небезпека, будемо приймати рішення про евакуацію місцевого населення з тих чи інших населених пунктів, зокрема міста Куп’янськ. Наразі таких підстав немає”, – зазначає очільник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки у Харківській області зібрали урожаю попри обстріли.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися