Росіяни розганяють новий фейк про Харків

Як росіяни використовують “агентів впливу” для просування наративу щодо “оточення Харкова”

Російські пропагандисти продовжують поширювати меседжі про військову загрозу Харкову на фоні просування ідеї про необхідність перемовин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням  на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Нагадаємо, що від початку липня військові держави-окупанта активізувались на Куп’янському та Лиманському напрямках. Паралельно з цим “вибухнула” активність пропагандистів.

Російський агітпром виготовляє десятки маніпуляцій, штампує дезінформаційні повідомлення щодо гіпотетичного наступу на Куп’янськ, залучаючи до розповсюдження відомих пропагандистів, зокрема Віталія Ганчева та Олександра Сладкова. Основний наратив, який намагаються просувати пропагандисти, що нібито Харків буде оточений чи не найближчим часом.

Тепер до просування цього “здобутку” пропаганди долучився американець Дуглас Макгрегор, який також заявив про перспективу “оточення Харкова”.

Фейки про Харків

Він просуває ідею, що нібито Україна має “великі втрати, які можуть зупинити лише перемовини”. За інформацією Центру протидії дезінформації, Дуглас Макгрегор – полковник армії США у відставці, ексрадник глави Пентагону.

 Затятий прихильник росії, Макгрегор постійно заявляє, що “Україна програє війну” і нібито вже перебуває на межі колапсу. У своїх інтерв’ю та дописах у соціальних мережах Макгрегор любить поширювати фейки та дезінформаційні наративи, створені кремлівською пропагандою для дискредитації Збройних сил України та українського уряду.

Фейки про Харків

За даними фактчекерського проєкту “Стоп Фейк”, Макгрегор є прихильником експрезидента США Дональда Трампа. Ще 2020 року Трамп пропонував кандидатуру Макгрегора на посаду посла в Німеччині, але Сенат заблокував це рішення. Макгрегор регулярно виступає на телеканалі Fox News та у російських державних ЗМІ. Його називають членом “путінського крила” і соратником Путіна. В одному зі своїх виступів на початку березня 2022 року Макгрегор заявив, що припинення вогню в Україні вже близько, оскільки українські сили “розбито вщент” і в цьому немає ніяких сумнівів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уночі у Харкові лунали вибухи: де сталися прильоти

Російські війська сьогодні близько опівночі знову обстріляли Харків. Голова ХОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов повідомили, що удари наносяться дронами-камікадзе, було щонайменше три "прильоти".

"Щонайменше три прильоти. Усі у середмісті, у густо населених районах", – написав Ігор Терехов о першій годині ночі.

Вже вранці начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вночі на мирне місто росіяни випустили до 7 безпілотників Shahed.

"Один чоловік отримав поранення. Зруйновані дві будівлі. Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця.

Подробиці влучань та фото наслідків – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися