Що зараз відбувається у Харківській області – розповів голова ХОВА

Очільник області зазначив, що немає потреби в евакуації з Куп’янської громади

Ворог продовжує обстрілювати прифронтові населені пункти Куп'янської громади. Там зараз проживає близько 12 тисяч людей, в тому числі 546 дітей. Про це в етері телемарафону розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Ситуація складна, але контрольована. Необхідності в організованій евакуації цивільних немає", – підкреслив голова ХОВА.

В області тривають планові роботи з розмінування. До робіт залучені більше 250 спеціалістів ДСНС. Синєгубов також повідомив, що напередодні була сертифікована розроблена харківськими інженерами машина для розмінування.

"Ця техніка дослідним шляхом вдосконалювалася рік, коштує набагато дешевше закордонних аналогів, але не поступається в ефективності. Маємо домовленість з виробником щодо придбання цієї техніки для пришвидшення розмінування", – розповів очільник області.

Він також додав, що паралельно тривають роботи над відновлення електропостачання на деокупованих територіях.

"Заживлено близько 90% населених пунктів. В решті населених пунктів роботи зараз або неможливі через бойові дії, або дуже ускладнюються обстрілами", – розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися