Триває евакуація з Куп’янського району, вже убезпечено 542 мешканці

Серед евакуйованих 144 дитини.

На сьогодні, 19 серпня, з Куп’янського району евакуювали 542 людини, з них 144 дитини. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синегубов.

Сьогодні очільник області відвідав Куп'янську громаду, де, зокрема, зустрівся з головами районної та міської адміністрацій і окремо зупинився на евакуаційних процесах. Зокрема, було наголошено на важливості роз'яснювальної роботи серед населення та, передусім, сімей з дітьми.

Також проведено нараду із військовими, які зараз боронять Куп'янщину. "Ситуація на фронті залишається під контролем ЗСУ. Усі спроби ворога прорвати нашу оборону отримали гідну відсіч" - відзначив Олег Синегубов.

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли, що Головне управління пенсійного фонду України в Харківській області з урахуванням безпекової ситуації рекомендує тимчасово призупинити виїзні прийоми на віддалені робочі місця та до осіб з особливими потребами в Куп'янському районі. Про це повідомляють у Куп'янській міській раді. Також припиняється проведення зустрічей із колективами підприємств, організацій та населенням до стабілізації ситуації. Чиновники нагадують, що на веб-порталі Пенсійного Фонду України можна отримати широкий спектр послуг онлайн.

Як уже повідомляли "Коментарі. Харків", на Куп'янському напрямку через загострення оперативної обстановки оголошено проведення обов'язкової евакуації із 53 населених пунктів району . Приблизно потрібно евакуювати понад 11 тисяч осіб, зокрема примусову евакуацію підлягають 600 дітей. У Харківській ОВА наголосили, що всім нададуть необхідну допомогу, евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом на безпечніших територіях. Нагадаємо, всі охочі виїхати з небезпечних районів можуть дзвонити до Єдиного координаційного гуманітарного центру цілодобово: 050-789-01-24; 063-789-64-74; на "гарячу лінію" Куп'янської МВА – 098-941-23-00 (щодня з 9:00 до 16:00). Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Куп'янському напрямку через загострення оперативної обстановки оголошено проведення обов'язкової евакуації із 53 населених пунктів району .



Джерело: https://t.me/synegubov/6877
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися