Президент України відзначив загиблого воїна з Харківщини

Владислав Холодний з Огульців Богодухівського району загинув три дні тому поблизу Соледара на Донеччині

Захисник з Валківщини Владислав Холодний посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеню. Про це повідомляється в соцмережах Валківської міської ради.

30 серпня  начальник І відділу Богодухівського ТЦК міста Валки Володимир Обихвост разом із Валківським міським головою Валерієм Скрипніченком вручили нагороду дружині та батькам загиблого земляка із села Огульці.

Владислав Холодний посмертно відзначений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Загинув Владислав 28 серпня поблизу Соледару Донецької області, виявивши мужність та стійкість. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття меморіальних дошок ще у двох школах Харкова. У День пам’яті захисників України у закладах освіти Холодногірського району відкрили меморіальні дошки випускникам-героям. Про це повідомляється у соцмережах Харківської міської ради.  На будівлі Харківського ліцею №152 дошка пам'яті присвячена Юрію Красовському, який захищав Україну з 2014 року, брав участь у боях за Гнутове, Широкине та Маріуполь. Загинув 25 березня 2022 року при штурмі ворожих позицій на підступах до Харкова. У Харківському ліцеї №126  меморіальну дошку відкрили Владиславові Жуку, який загинув, рятуючи людей з-під завалів будівлі Харківської обласної військової адміністрації. 1 березня 2022 року, коли пролунали вибухи на площі Свободи, Влад повертався з чергування додому, кинувся рятувати людей. За хоробрість і вірність військовій присязі посмертно був нагороджений медаллю "За бойові заслуги".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття меморіальних дошок в Немишлянському районі Харкова. У Харківському ліцеї №73 Немишлянського району відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України Олегові Сапаленку. Олег Сапаленко (позивний – Ювелір) народився 23 вересня 1993 року в Харкові. Після закінчення ліцею №73 здобував освіту в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. З юного віку займався спортом, зокрема, бойовим самбо та греплінгом. На початку російської  агресії Олега було зараховано  розвідником-снайпером парашутно-десантного батальйону спецпідрозділу "Kraken". Брав участь в обороні Харкова. Загинув 24 червня 2022 року під час виконання бойового завдання у Харківській області. Також у Немишлянському районі відкрили чотири меморіальні дошки загиблим випускникам ліцеїв №11 та 74, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися