На Харківщині росіяни намагаються прорвати оборону та влаштовують диверсії: подробиці

Українські військові обороняються на сході та наступають на півдні

Розпочалася п’ятсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

На Слобожанському та Сіверському напрямках ворожі війська продовжують утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводять активну диверсійну діяльність у прикордонних районах. Мета таких дій ворожих військ  - недопущення перекидання наших військових на загрозливі напрямки.

В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках ворожі війська безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних Сил України в районах Берестового, Оріхово-Василівки, Богданівки. За даними Генштабу ЗСУ, тривають жорсткі бої в районі Кліщіївки.

Авіаційних ударів ворога зазнали населені пункти Бударки, Амбарне, Синьківка, Кислівка, Чернещина Харківської області.

У Генштабі зазначили, що сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та наступальної операції на півдні України, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. 

Загалом протягом минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив понад 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбуватиметься зі світлом у Харкові та області восени та взимку. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися