Окупанти обстріляли три райони Харківщини за минулу добу

Під ворожим вогнем опинились населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів

Протягом доби окупанти наносили удари по населеним пунктам Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної поліції.

У місті Вовчанськ Чугуївського району пошкоджена господарча будівля. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підрив комбайна на міні у Харківській області. 10 вересня близько 10:30 на Харківщині стався ще один випадок підриву сільськогосподарської техніки на залишених окупантами вибухонебезпечних пристроях. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області. Під час роботи у полі біля села Андріївка Ізюмського району на ворожій міні підірвався комбайн "Claas". За попередньою інформацією комбайнер отримав легкі поранення від уламків скла і відмовився від госпіталізації. Для обстеження прилеглої до місця вибуху території залучено піротехнічний розрахунок ДСНС. Завдяки їм вдалось евакуювати з поля дві одиниці іншої сільськогосподарської техніки без втрат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про знешкодження гранати Ф-1 у Чугуївському районі. На території Чугуївського району Харківської області сапери з Кропивницького знайшли гранату Ф-1 у зведеному стані. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з  посиланням на видання "Слобідський край".  8 вересня два розрахунки саперів із міста Кропивницький працювали на лініях електропередач у Чугуївському районі. Лише за 20 хвилин роботи у високій траві сапери виявили гранату Ф-1 у зведеному стані. Вибухонебезпечний предмет було знешкоджено на місці. Сапери з Кіровоградщини працюють у Харківській області з 17 серпня. "Розміновуємо об’єкти критичної інфраструктури виконуємо заявки від місцевого населення. Знайдені ВНП сортуємо або знешкоджуємо. Так, з 17 серпня ми обстежили 17 гектарів ЛЕП та виявили понад 100 вибухонебезпечних предметів. Близько 60 ВНП було знищено, інші – вивезені на сортувальний майданчик", – розповів заступник начальника частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Кіровоградській області, підполковник служби цивільного захисту Володимир Окаєвич.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися