Двом зрадникам на Харківщині загрожує 12 років у в'язниці

Зловмисники передавали ворогу розташування позицій українських військових

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти щодо 56-річної жінки за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України), та щодо 40-річного чоловіка за ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Жінка збирала інформацію про переміщення та місця базування Сил оборони на території Вовчанська та інших населених пунктів Чугуївського району. У подальшому вона передавала дані своєму сину, який нині мешкає у Росії, та навіть вже встиг отримати паспорт громадянина РФ. Крім того, за час проживання на території держави-агресора він встиг налагодити контакт з російськими спецслужбами.

До своєї діяльності він також залучив свого давнього знайомого — 40-річного мешканця Вовчанська. Обидва обвинувачених корегували ворожі удари по українських позиціях. Дані вони передавали під час телефонних розмов завуальовано, використовуючи діалекти та найменування, які розуміють тільки мешканці Вовчанська. Син обвинуваченої перед переїздом на територію РФ тривалий час мешкав у Вовчанську, тому добре орієнтувався на місцевості, щоб зрозуміти "приховані змісти" під час розмов з матір‘ю та товаришем. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття працівника окупаційної поліції на Харківщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 31-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації Куп‘янська росіянами місцевий мешканець з власної ініціативи вирішив "працевлаштуватись" до "Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области", подавши до псевдооргану необхідні документи. Чоловік обійняв посаду "оперуполномоченного отделения по контролю за оборотом наркотиков отдела уголовного розыска Отдела полиции №1".  Псевдоправоохоронець здійснював відбір відбитків пальців у проукраїнськи налаштованих громадян, яких незаконно доставляли до так званого відділу "поліції" через їх патріотичну позицію та невизнання окупаційної влади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися