Від чого залежить розмінування Харківщини – дані міністра МВС

Пришвидшити цей процес розмінування допомагає спеціалізована техніка

Розмінування України залежить перш за все від бойових дій, адже ворог повторно обстрілює більшість деокупованих територій. На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час виступу на Demine Ukraine Forum, інформують "Коментарі. Харків".

Пришвидшити цей процес розмінування допомагає спеціалізована техніка.

"На оснащенні ДСНС понад 430 піротехнічних машин різних типів, роботизовані системи, дрони та катамарани для підводного розмінування. За підтримки партнерів працюють 15 машин механізованого розмінування. За їх допомогою очищено близько 250 гектарів території", – заявив Очільник МВС.

Машина для розмінування в день може пройти від гектара, натомість сапер проходить цю територію за 3-4 дні.

Наразі є напрямки, які потребують особливої уваги. Наприклад, розмінування сільськогосподарських земель. Так, потреба у першочерговому розмінуванні складає понад 44 тис. гектарів.

Demine Ukraine Forum – це захід, присвячений питанням гуманітарного розмінування території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.

Скандал на Харківщині: мешканці поскаржилися на посадовців лікарні

У вересні до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення громадян, щодо пошкодження дерев на території Сахновщинської центральної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію екоінспекції.

Інспектором відділу державного екологічного нагляду (контролю) лісів та рослинного світу здійснено виїзд до Сахновщинської селищної ради та проведено обстеження територій за адресою Тарасів шлях, 67, смт Сахновщина (Сахновщинська центральна лікарня).

Обстеженням встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту, допущений посадовою особою міської лікарні. Що було винній особі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися