На Харківщині викрито жінку, що працювала на окупантів

Жінка добровільно влаштувалась в Куп'янську окупаційну адміністрацію

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 34-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Торік у липні жінка добровільно обійняла посаду "и. о. начальника отдела персонифицированного учета и автоматической обработки информации" у так званому "Управлении труда и социальной политики ВГА Купянского района".

Колаборантка здійснювала підготовку поточної документації "відділу", приймала заяви від місцевих мешканців Куп’янська для подальшої виплати матеріальної допомоги від окупаційної влади РФ.

Правоохоронці викрили жінку. Обвинувальний акт розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над колаборантами в Ізюмі. Прокурорами Харківської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальні акти щодо двох осіб, яким інкримінують колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У м. Ізюм правоохоронці викрили ще двох колаборантів, які допомогали ворогу "закріпитись" на українській землі. Ними виявились двоє місцевих мешканців: 42-річний чоловік та 60-річна жінка. За даними дізнання, чоловік обійняв посаду "главного специалиста отдела выплаты и перерасчета пенсий" в "Отделении Пенсионного фонда Изюмского района Харьковской области". У свою чергу, жінка стала "главным специалистом отдела выплаты пенсий". Посадові обов’язкі у обох колаборантів майже не відрізнялись. Вони здійснювали прийом, обробку та перевірку заяв місцевих жителів щодо виплати матеріальної грошової допомоги у вигляді 10 тис. російських рублів. Також підозрювані здійснювали перевірку та прийом документів, необхідних для призначення російських пенсій під час окупації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися