У Харківській області викрили чергову колаборантку, що розподіляла гуманітарку при окупантах

Жінка добровільно влаштувалася в окупаційну адміністрацію Ізюма

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 62-річній жінці у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У травні минулого року підозрювана добровільно обійняла посаду "головного спеціаліста відділу гуманітарної допомоги населенню" в окупаційній адміністрації м. Ізюм. Жінка виконувала всі вказівки та  розпорядження свого безпосереднього керівника для функціонування псевдодділу.

Дізнання проводило Ізюмське районне управління поліції ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття жінки, що працювала на окупантів в Куп'янську. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 34-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Торік у липні жінка добровільно обійняла посаду "и. о. начальника отдела персонифицированного учета и автоматической обработки информации" у так званому "Управлении труда и социальной политики ВГА Купянского района". Колаборантка здійснювала підготовку поточної документації "відділу", приймала заяви від місцевих мешканців Куп’янська для подальшої виплати матеріальної допомоги від окупаційної влади РФ. Правоохоронці викрили жінку. Обвинувальний акт розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися