У Харкові викрито активну прихильницю держави-агресора

На момент скоєння злочину підозрювана викладала в одному з ліцеїв Харкова

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру вже колишній вчительці за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Підозрювана, яка на момент вчинення проступку працювала вчителем географії в одному з харківських ліцеїв, заперечувала збройну агресію РФ проти нашої держави. Жінка проводила вільний час у забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники", де залишала коментарі на підтримку ворога під антиукраїнськими дописами.

Зокрема колаборантка висловлювала занепокоєння, що "поначалу, когда узнала, что русские отошли из Купянска, испугалась и думала, что русские нас бросили" і бідкалась, що її "нервы уже на пределе от оккупации киевского режима".

Крім того, жінка цікавилась, чи "Харьков будут освобождать от укрофашистов" та висловлювала надію, що "и Харьков скоро вернется домой к вам, надеюсь, русские военные не забыли про Харьков". Наразі підозрювана переховується від правосуддя, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виявлення колаборантки в Ізюмі. За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 62-річній жінці у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У травні минулого року підозрювана добровільно обійняла посаду "головного спеціаліста відділу гуманітарної допомоги населенню" в окупаційній адміністрації м. Ізюм. Жінка виконувала всі вказівки та  розпорядження свого безпосереднього керівника для функціонування псевдодділу. Дізнання проводило Ізюмське районне управління поліції ГУНП в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися