У Харкові повідомили про підозру спортсменці-шанувальниці "руського миру"

Діана Гвагвалія з Ізюмщини живе в РФ та публічно підтримує дії цієї країни

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 20-річній дівчині за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

20-річна українська віце-чемпіонка світу з пауерліфтингу родом з села Байрак Ізюмського району тепер живе у РФ та бере участь у пропагандистських інтерв‘ю. 1 березня 2023 року на проросійському телеграм-каналі "Малькевич Live" вийшов анонс ефіру за онлайн-участі української спортсменки. 

Дівчина заявила, що вчиться на третьому курсі харківського вищого навчального закладу та додала: "Я жду освобождения Харькова очень сильно. Домой, как бы, хочется. Я верю в эту победу".

У анонсі було вказано, що запис ефіру також транслюватимуть на російському телеканалі "Санкт-Петербург" і на телеканалах "ЗаТВ" та "ТНР", що були створені державою-агресором на тимчасово окупованих територіях України.

Як відомо, У 2021 році підозрювана стала срібною призеркою чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат у Швеції та виконала норматив "Майстер спорту України".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття прихильниці дій держави-агресора з Харкова. За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру вже колишній вчительці за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Підозрювана, яка на момент вчинення проступку працювала вчителем географії в одному з харківських ліцеїв, заперечувала збройну агресію РФ проти нашої держави. Жінка проводила вільний час у забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники", де залишала коментарі на підтримку ворога під антиукраїнськими дописами. Зокрема колаборантка висловлювала занепокоєння, що "поначалу, когда узнала, что русские отошли из Купянска, испугалась и думала, что русские нас бросили" і бідкалась, що її "нервы уже на пределе от оккупации киевского режима". Крім того, жінка цікавилась, чи "Харьков будут освобождать от укрофашистов" та висловлювала надію, що "и Харьков скоро вернется домой к вам, надеюсь, русские военные не забыли про Харьков". Наразі підозрювана переховується від правосуддя, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися