На Харківщині виявлено жінку, що добровільно працювала на окупантів

Колаборантка розподіляла російську гуманітарку та збирала документи для виплат у рублях

Чугуївською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час окупації Чугуївського району збройними силами РФ мешканка селища Чкаловське пішла на співпрацю з ворогом і влаштувалась на роботу до псевдооргану влади, створеного загарбниками.

У серпні минулого року обвинувачена надала пакет документів окупаційній адміністрації, щоб обійняти посаду, не пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій. Жінка відповідала за видачу гумдопомоги та медикаментів від держави-агресорки місцевим мешканцям, а також збирала документи для подальшої виплати грошової допомоги в розмірі 10 тисяч російських рублів.

Обвинувачену судитимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підозру спортсменці-шанувальниці "руського миру". За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 20-річній дівчині за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 20-річна українська віце-чемпіонка світу з пауерліфтингу родом з села Байрак Ізюмського району тепер живе у РФ та бере участь у пропагандистських інтерв‘ю. 1 березня 2023 року на проросійському телеграм-каналі "Малькевич Live" вийшов анонс ефіру за онлайн-участі української спортсменки.  Дівчина заявила, що вчиться на третьому курсі харківського вищого навчального закладу та додала: "Я жду освобождения Харькова очень сильно. Домой, как бы, хочется. Я верю в эту победу". У анонсі було вказано, що запис ефіру також транслюватимуть на російському телеканалі "Санкт-Петербург" і на телеканалах "ЗаТВ" та "ТНР", що були створені державою-агресором на тимчасово окупованих територіях України. Як відомо, У 2021 році підозрювана стала срібною призеркою чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат у Швеції та виконала норматив "Майстер спорту України".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися