На Харківщині викрили колишню поліцейську, що співпрацювала з ворогом

Експоліціянтка у Куп'янську допомагала ворогу вести документацію та патрулювала вулиці

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліціянтці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У червні минулого року підозрювана, будучи старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Куп’янського РВП ГУНП в області, зрадила присязі та добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Перебуваючи в окупованому Куп‘янську, зрадниця здійснювала патрулювання, забезпечувала прийом заяв та повідомлень про злочини і події та їх документальне оформлення відповідно до законодавства країни-агресора, а також чергувала у незаконному правоохоронному органі.

Згодом жінка вже "официально трудоустроилась" та стала "и. о. старшего оперуполномоченного отдела уголовного розыска" в "УВД ВГА Харьковской области". На "посаді" вона переважно займалась заведенням розшукових справ відповідно до російського законодавства. Служіння на вірність українському народу зрадниця проміняла на зарплату в 60 тисяч російських рублів на місяць.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття поліцейського-зрадника на Харківщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо вже колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  У квітні минулого року оперуповноважений сектору кримінальної поліції ВП № 1 Чугуївського РУП ГУНП в області перейшов на бік ворога та добровільно погодився співпрацювати з російськими військовими. Перебуваючи в окупованому Вовчанську, він обійняв посаду "оперуполномоченного" у псевдоправоохоронному органі.  Зрадник усіляко допомагав ворогу: він патрулював місто, приймав первинні матеріали щодо вчинення на території окупованого міста кримінальних правопорушень та проводив обшуки у місцевих мешканців.  Крім того, торік у червні зрадник спільно з окупантами забрав службовий автомобіль свого колишнього колеги, який той сховав на подвір‘ї будинку у селі Бугаївка. Викравши українське авто, вони розфарбували його літерами "Z" та використовували у своїй "правоохранительной деятельности".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися