У Харківському районі ексгумували труп закатованого росіянами чоловіка

55-річний мешканець Дергачівщини був підданий тортурам за спробу втекти з окупації

На Дергачівщині правоохоронці ексгумували труп мирного мешканця, якого катували російські військовослужбовці. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У березні минулого року 55-річного чоловіка, який намагався втекти від окупації, затримали російські військові, незаконно утримували та піддавали тортурам і катуванню. 

1 квітня йому вдалось втекти та доповзти до садового товариства поблизу населеного пункту Питомник. Там перебував охоронець, який намагався врятувати чоловіка.

Наступного дня він отриманих травм потерпілий помер. 29 вересня 2023 року прокурором Дергачівської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчим ВП №3 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області проведено ексгумацію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колишньої поліцейської, що співпрацювала з ворогом. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліціянтці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У червні минулого року підозрювана, будучи старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Куп’янського РВП ГУНП в області, зрадила присязі та добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Перебуваючи в окупованому Куп‘янську, зрадниця здійснювала патрулювання, забезпечувала прийом заяв та повідомлень про злочини і події та їх документальне оформлення відповідно до законодавства країни-агресора, а також чергувала у незаконному правоохоронному органі. Згодом жінка вже "официально трудоустроилась" та стала "и. о. старшего оперуполномоченного отдела уголовного розыска" в "УВД ВГА Харьковской области". На "посаді" вона переважно займалась заведенням розшукових справ відповідно до російського законодавства. Служіння на вірність українському народу зрадниця проміняла на зарплату в 60 тисяч російських рублів на місяць.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися