Чому харків'ян не завжди попереджають про небезпеку

Ракети на Харків, ймовірно, летіли по балістичній траєкторії, тому своєчасно їх виявити не вдалося

У п'ятницю, 6 жовтня, російські війська завдавали ударів ракетами типу "Іскандер" по двох районах міста Харкова. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому в Харкові не була оголошена тривога перед вибухами, пише "Коментарі. Харків".

За його словами, ракети на Харків, ймовірно, летіли по балістичній траєкторії, тому своєчасно їх виявити не вдалося.

Юрій Ігнат пояснив: "Тобто повітряна тривога - загроза застосування балістичного озброєння. Але наголошую, що інколи ворогу вдається робити це приховано. І тоді тривога приходить разом із вибухами. Тут нічого не вдієш".

Також речник Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначив, що ситуація схожа на удари з реактивною артилерією — теж "летить лічені секунди".

Крім того, представник Повітряних сил зазначив, що за ворожого удару по селу Гроза російські військові також застосовували балістичне озброєння, і час від оголошення повітряної тривоги до самого удару становив близько 10 хвилин.

"Балістика ж може летіти як з невеликої відстані, так і з дальньої. Була інформація про те, що можливий удар з Воронезької області. Тому балістика - це небагато часу".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у ДСНС Харківської області повідомили, що станом на 19:50 5 жовтня у с. Гроза Куп’янського району завершено аварійно-рятувальні роботи. Всього загинула 51 особа (з них 1 дитина 2017 р.н.) постраждало 6 осіб. Пізніше повідомили, що загинули 52 людини. 

У селі у суботу, 7 жовтня, поховали перших жертв ракетного удару



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися