Що буде з ворожими атаками восени та взимку

За словами Володимира Зеленського, російські війська спробують зробити більше ударів

Україну очікують атаки ракетами та дронами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на президента України Володимира Зеленського та речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

Володимир Зеленський в одному з відеозвернень зазначив, що цієї зими російські війська будуть знову намагатися зруйнувати українську енергетичну мережу. Але українцям важливо вистояти цей зимовий період. За його словами, російські війська спробують зробити більше ударів та більше спроб обійти захист України. 

Президент зазначив, що українська влада повністю усвідомлює небезпеку, яка чекає Україну попереду, але важливо вистояти цю зиму.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що поточний сезон осінь-зима стане рекордним за кількістю дронів, які рф застосовуватиме проти України. “Проти дронів боротися потрібно, бо ця осінь-зима точно є рекордною за кількістю застосування безпілотних літальних апаратів “Шахед”. Понад 500 у вересні. За шість місяців опалювального сезону минулого року було використано проти України понад тисяча БпЛА “Шахед”. Ми вже маємо пів тисячі за один місяць. Проти цієї зброї треба серйозно теж підготуватися”, – зазначив Ігнат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у п'ятницю, 6 жовтня, російські війська завдавали ударів ракетами типу "Іскандер" по двох районах міста Харкова. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому в Харкові не була оголошена тривога перед вибухами. За його словами, ракети на Харків, ймовірно, летіли по балістичній траєкторії, тому своєчасно їх виявити не вдалося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися