Влаштувався в окупаційну поліцію: на Харківщині судитимуть колаборанта

Зловмисник добровільно пішов будувати окупаційну "правоохоронну систему" у Куп'янську

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 51-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" інформують з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час захоплення Куп'янська збройними силами РФ місцевий мешканець став співпрацювати з окупантами. Намагаючись побудувати кар’єру "правоохоронця", він став "в. о. дільничного інспектора поліції відділу дільничних інспекторів поліції відділу поліції №1 (м. Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

З червня по вересень минулого року підозрюваний відповідав за "громадський порядок" та займався розглядом звернень від місцевих громадян. Наразі колаборант переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання чоловіка, що розповсюджував пропаганду Росії на Куп'янщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 57-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації селища Шевченкове Куп’янського району місцевий житель добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Чоловік обійняв посаду "главного специалиста сектора внутренней политики Шевченковского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области". Він допомагав представникам держави-агресорки просувати антиукраїнські наративи, розповсюджуючи серед місцевих мешканців пропагандистську газету "Харьков Z". На шпальтах газети публікувались матеріали, за допомогою яких загарбники намагались створити позитивне ставлення до держави-агресорки. У статтях друкованого видання заперечувалась збройна агресія РФ проти України, а окупанти були представлені як "визволителі", а також транслювались тези щодо "турботи" держави-агресорки та готовності РФ надавати будь-яку допомогу населенню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися