На Харківщині за тиждень знешкодили майже 500 вибухонебезпечних предметів: що відомо

Загалом з початку широкомастштабної війни сапери знищили 79 470 ВНП

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знешкодили 493 боєприпаси. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко під час брифінгу розповів, що піротехніки здійснили 265 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за минулий тиждень було розміновано 493 боєприпаси.

Наразі на території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 71 одиниця техніки. З початку деокупації Харківщини було розміновано 3 710 га території, виявлено та знешкоджено 79 470 ВНП.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підрив автомобіля у Ізюмському районі Харківщини на міні. Чоловік їхав на автівці та підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. Інформація про подію надійшла до Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області 3 жовтня від місцевої мешканки. Вона повідомила, що її чоловік підірвався на міні. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. Встановлено, що неподалік села Вірнопілля Ізюмського району автомобіль "УАЗ" під керуванням 61-річного місцевого мешканця рухався у лісосмузі та наїхав на невідомий вибуховий пристрій. Від отриманих травм чоловік загинув. Слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися