Що відбувається в с. Гроза після ракетного удару (ФОТО, ВІДЕО)

Серед загиблих - цивільні мешканці, підприємці, пенсіонери, які прийшли пом'янути свого односельця

У с. Гроза на Харківщині, де був прильот ворожої ракети по цивільній інфраструктурі, п’яту добу безперервно спеціалісти збирають рештки цивільних людей. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник начальника ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Він зазначив, що з 5 жовтня слідчі та криміналісти цілодобово працювали над встановленням осіб загиблих. За цей час проведено 288 ДНК-досліджень. Все робиться для того, аби пришвидшити процес передачі тіл загиблих для поховання. Сьогодні слідчі, які працюють з родичами, близькими, знайомими вбитих видали 15 тіл.

“Понівечені тіла нам доводилося збирати по частинах, ми дослідили 135 рештків, ми робимо це дотепер. Загалом до поліції надійшло  22 заяви про безвісти зниклих в селі Гроза. Поліцейські ретельно відпрацювали кожну заяву. З них 4 повідомлення не підтвердилися – люди знайшлися, 13 осіб ідентифіковані серед вилучених тіл. Загалом сьогодні вважаються зниклими безвісти 5 осіб”, - повідомив Сергій Болвінов.

Він вчергове підкреслив, що військових, тим більше військових високопосадовців серед загиблих від удару російським Іскандером немає. Усі жертви - жінки й чоловіки, підприємці, пенсіонери. Там були лише цивільні громадяни, які прийшли пом’янути свого односельця.

“На місці трагедії слідчі й криміналісти вилучили залишки ракети Іскандер-М і ми схиляємося до версії, що російські військові цинічно вчинили воєнний злочин і вбили таку велику кількість цивільних мешканців села Гроза”, - зазначив представник слідчого управління.

Зараз робота по ідентифікації тіл триває. За словами начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, загальна кількість загиблих може зрости. Відомо про 53 жертви найбільшої, наймасовішої трагедії в Харківській області, коли від однієї ракети загинула така кількість людей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що родинам у с. Гроза виплатять грошову допомогу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися