Сапери Харківщини відзвітували про роботу за тиждень: що виконано

Знищено майже три тисячі вибухових предметів

На Харківщині за тиждень розмінували понад 163 гектари територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

З 4 по 11 жовтня включно на Харківщині виявили та знешкодили 2835 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили в Департаменті цивільного захисту Харківської ОВА. Так, за тиждень сапери розмінували більш як 163 гектари територій і обстежили 11,3 кілометра автодоріг. 

Піротехнічні підрозділи обстежили 30,2 кілометра ліній електропередач і повернули електропостачання 246 абонентам. Також сапери розмінували 94,6 гектара земель сільськогосподарського призначення і 14 об’єктів. Було перевірено 5,4 кілометра газопроводів. 

Зокрема, впродовж 11 жовтня піротехнічні підрозділи розмінували більш ніж 22 гектари територій, понад сім гектарів сільгоспугідь та один об’єкт. За добу сапери виявили та знищили 414 вибухонебезпечних предметів. Піротехніки розмінували 1,3 кілометра автодоріг, а також 6,5 кілометра ліній електропередач та 700 метрів газопроводів. Електропостачання вдалося відновити 22 абонентам. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про смертельний вибух автомобіля у Харківській області. Чоловік їхав на автівці та підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. Інформація про подію надійшла до Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області 3 жовтня від місцевої мешканки. Вона повідомила, що її чоловік підірвався на міні. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. Встановлено, що неподалік села Вірнопілля Ізюмського району автомобіль "УАЗ" під керуванням 61-річного місцевого мешканця рухався у лісосмузі та наїхав на невідомий вибуховий пристрій. Від отриманих травм чоловік загинув. Слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Поліція вкотре попереджає: не відвідуйте лісосмуги на деокупованих територіях, уникайте лісових та польових доріг, а у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, телефонуйте на спецлінію “102”!



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися