Ситуація у Харківській області погіршується: жителів просять евакуюватися

Жителі громади отримають усю необхідну допомогу

Останнім часом, на жаль, почастішали ворожі обстріли смт Борова та інших населених пунктів громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

“У зв’язку з цим, щоб убезпечити себе та своїх рідних, ви можете прийняти рішення про тимчасову евакуацію на період загострення ситуації до безпечніших міст та регіонів України”, - звернулися до мешканців громади у селищній раді.

До жителів Борівщини у зв’язку з ворожими обстрілами громади звернувся начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний. 

Він повідомив, що у зв’язку з напруженою ситуацією, яка склалася в громаді через регулярні ворожі обстріли, сьогодні було проведено засідання евакуаційної комісії Борівської селищної військової адміністрації та Борівської селищної ради за участі начальника Ізюмської районної військової адміністрації Степана Івановича Масельського.

“Після обговорення ситуації, яка склалася, одноголосно було прийнято рішення рекомендувати сім’ям борівчан, в яких проживають діти, вжити заходів щодо евакуації дітей з території громади у більш безпечні місця, безумовно, тимчасово”, - зазначив начальник адміністрації.

За допомогою можна звертатися до Борівської селищної військової адміністрації, до селищної ради.

Також Харківський координаційний гуманітарний центр надає допомогу у питаннях евакуації, поселення у гуртожитках м. Харків, трансфер з Харкова до інших регіонів України, харчування, гуманітарну, психологічну та юридичну підтримку. 

З усіх питань щодо евакуації можна звертатися за телефоном "гарячої лінії" Координаційного центру: 0800 33 92 29 (цілодобово).

Про умови евакуації детальніше можна дізнатися в інфографіці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російські війська намагаються захопити стратегічно важливу залізничну розв’язку на Куп’янському напрямку – Куп’янськ-Вузловий.




Джерело: https://t.me/borova_gromada
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися