Прокурори показали, що росіяни наробили в Харкові сьогодні вночі

Ворог здійснив масовану атаку безпілотниками по цивільних обʼєктах Харкова та передмістю: серед постраждалих двоє дітей

За процесуального керівництва Шевченківської, Слобідської окружних прокуратур м. Харкова та Харківської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 3 листопада близько опівночі і о 1:00 ворог завдав серію ударів БПЛА по Харкову та його передмістю.

В Основʼянському районі м. Харкова зафіксовано влучання трьох безпілотників. Пошкоджень зазнали гаражі, житлові будинки та автомобілі. Також частково зруйновано заклад освіти.

Постраждали 8 людей: у всіх гостра реакція на стрес. Серед них є двоє дітей: 10-річний хлопчик та дівчинка 2,5 років. Всі отримали допомогу на місці.

У Шевченківському районі м. Харкова внаслідок влучання одного безпілотника пошкоджено приватні домоволодіння, гаражі та автівки містян.

У передмісті Харкова — смт Коротич — внаслідок ворожого удару відбулось займання двох нежитлових будівель. Попередньо, обстріл було здійснено пʼятьма БПЛА.

Під час проведення всіх оглядів місць подій знайдено фрагменти безпілотників "Герань-2".

Прокурори зібрали докази та задокументували наслідки збройної агресії рф.

За даними рятувальників Харкова, одну з пожеж вогнеборці загасили лише о 10:25.

Рятувальники ліквідували масштабну пожежу площею понад 1000 кв.м., що виникла внаслідок нічної атаки ворожих безпілотників по Основ’янському районі Харкова.

З нею боролись 12 одиниць техніки та 68 чоловік особового складу ДСНС.

Завдяки їхньому героїзму вогонь вдалось зупинити на підступах до сусідніх будівель.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися