У Харківській області батьки наражають на небезпеку понад 70 дітей: подробиці

Керівник РВА зазначив, що жодна дитина, де оголошена евакуація не залишиться

Станом на вечір 8 листопада з небезпечних населених пунктів Куп’янського району на Харківщині виїхали 220 дітей, ще треба евакуювати 71. Про це розповів голова Куп’янської РВА Андрій Канашевич в етері нацмарафону повідомляють "Коментарі. Харків".

Він розповів, що є певна кількість батьків, які заявили про категоричність незгоди щодо виїзду. Також є певна кількість родин, які станом на зараз, не виходять на зв’язок. “Ми в будь-якому разі знайдемо цей контакт, відновимо і проведемо необхідну роботу. Хочу зазначити, що жодна дитина, де оголошена евакуація не залишиться”, – сказав голова Куп’янської РВА.

Андрій Канашевич також уточнив, як саме збираються переконувати батьків, які не хочуть виїжджати з населених пунктів. “Є певні механізми, які передбачені законодавством, які нам дозволяють працювати. І, так би мовити, застосовувати певні умови для того, щоб стимулювати батьків до виїзду. І ми будемо підключати ювенальну превенцію, будемо підключати службу у справах дітей”, – зазначив Канашевич.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Наталинській громаді повідомляли про можливість евакуації жителів до Польщі.

“Маріупольська асоціація жінок "Берегиня" оголошує про організацію чергового безплатного евакуаційного рейсу до Польщі. У Польщі є можливість тимчасового безплатного розміщення у місті Бельсько-Бяла. Ви можете самостійно планувати свій маршрут далі у країни ЄC з території Польщі”, - йдеться у повідомленні громади.

Детальніше про умови виїзду читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися