У ЗСУ розповіли, які повістки можна ігнорувати

Що робити з повісткою, яку залишили у поштовій скриньці

Речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо розповів, чи законними є вкидання повісток у поштові скриньки або, наприклад, всування цих повісток у двері квартир. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інтерв'ю в “РБК-Україна”.

Речник зазначив, якщо це, наприклад, свідомий громадянин – то це його ні до чого не зобов'язує, але це інформує про те, що йому варто звернутися до свого ТЦК та СП. “Виходить, що з якихось причин особи, які мали йому вручити повістку, його не застали вдома. І в такий спосіб цю людину просто проінформували. В принципі вона може цю повістку просто проігнорувати, тому що її треба вручати особисто у руки”, - наголосив Володимир Фітьо.

Щодо етапів, які проходить військовозобов'язаний після отримання повістки, то речник розповів наступне:

  • перший етап – це отримання повістки. Після того як людина з'явилася в ТЦК та СП, вона проходить там медичний огляд і надає всі свої документи. Якщо є право на отримання відстрочки – це право надається. Якщо немає права і якщо фах людини є зараз затребуваним, вона отримує другу повістку, яка вже є мобілізаційним розпорядженням, за яким військовозобов'язаний громадянин з'являється за вказаними місцем та датою з необхідним переліком документів та речей. І далі ця людина уже скеровується в навчальний центр,

  • у навчальному центрі рекрут – мобілізований громадянин – проходить навчання мінімум місяць. Це базова військова підготовка – професія стрільця. Далі, якщо ця професія залишається, мобілізована особа ще проходить бойове злагодження і тільки після цього відправляється до своєї військової частини. 

“Тобто шлях мобілізованого достатньо великий і він не відразу відправляється на фронт”, - зазначив Володимир Фітьо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, кому дозволили вручати повістки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися