Мікробне забруднення: яку воду не можна пити у Харкові

При дослідженні проб води із природних джерел на території Харкова та області було виявлено відхилення

Фахівці з'ясували, яка вода у Харкові та Харківській області не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Про це повідомили на сайті "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

У перший тиждень серпня фахівці брали проби води у Харкові та Харківській області у рамках щоденного моніторингу якості та безпеки питної води із мереж централізованого питного водопостачання.

Так, із мереж централізованого питного водопостачання було взято для досліджень 79 проб води на санітарно-хімічні показники та 115 проб на мікробіологічні показники епідемічної безпеки. Згідно з результатами досліджень, у місті Лозова 6 проб не відповідали вимогам.

У воді з джерела у парку Юності (Олексіївська балка по вул. Клочківській та джерело поблизу Петренківської водойми) виявлено високий вміст нітратів, що перевищує норму у 1,75 раза. Таку воду не можна використовувати для вигодовування немовлят та малолітніх дітей та не рекомендується вживати іншим групам населення.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купання. У межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу.

Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

На Харківщині зростуть ціни на деякі продукти. За словами аналітика, у Харківській та кількох інших областях під час війни російські окупанти знищили велику кількість комплексів із виробництва молока. Частина підприємств на сьогодні залишаються на тимчасово окупованих територіях. Ближче до зими ціни почнуть збільшуватись мінімум на 10%.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися