На Харківщині зростуть ціни на деякі продукти: що подорожчає

Ціни злетять щонайменше на 10%

Незабаром у деяких областях України, включно з Харківською, почнуть зростати ціни на молочну продукцію. Про це в ефірі цілодобового телемарафону розповіла аналітик консалтингової компанії Ольга Мозгова.

За словами аналітика, у Харківській та кількох інших областях під час війни російські окупанти знищили велику кількість комплексів із виробництва молока. Частина підприємств на сьогодні залишаються на тимчасово окупованих територіях. Ближче до зими ціни почнуть збільшуватись мінімум на 10%.

"Зростання цін під зиму на молочну продукцію. Зменшується виробництво молока і збільшується закупівельна ціна на молоко, хоча вона і зараз досить висока. Але все ж таки ми прогнозуємо подальше зростання. Десь мінімум на 10% буде зростання, ми сподіваємося, що більшого не буде. До того ж у нас і виробництво молока поменшало значно. Такі регіони, як Харківська область, де було багато достатньо комплексів з виробництва молока. Вони, на жаль, знищені, Чернігівська область зазнала втрат і таке інше", — зазначила Мозгова.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• У ніч проти 2 серпня російські окупанти обстріляли Харківську область. В результаті було частково зруйновано завод. На щастя, ніхто із місцевих не постраждав. У Мережі показали наслідки ракетного обстрілу.

• Аналітики з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія не має і не матиме сил для взяття Харкова чи Одеси. На їхню думку, РФ не зможе наступати на Харків ні найближчими місяцями, ні найближчим роком, ні найближчими 2-5 роками.

• Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та Харківській області на 2 серпня. За його словами, за останню добу ворог обстрілював область. На щастя, серед потерпілих немає.

• Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував ситуацію у місті на 2 серпня. За його словами, ситуація стабільна. Міська влада разом із комунальниками продовжує забезпечувати городян усім необхідним.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися