Фахівці розповіли, яку воду небезпечно пити на Харківщині

Наднормативне мікробне забруднення води водопроводу спостерігається в місті з початку серпня

Фахівці з'ясували, яка вода у Харківській області не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Про це повідомили на сайті "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

У серпні фахівці взяли проби води із природних джерел на території міста Лозова. Згідно з результатами дослідження, 6 проб води із розподільчої мережі водопроводу не відповідали за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки.

"Вживання такої води без додаткової обробки створює ризики виникнення кишкових інфекційних захворювань. Тож настійно рекомендуємо мешканцям та гостям цього населеного пункту використовувати для пиття фасовану (бутильовану воду) або кип'ятити водопровідну воду до утворення бульбашок на поверхні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше не відповідали вимогам гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки проби води за наступними каптажами у Харкові: парк Юність, Олексіївська балка на вул. Клочківській, джерела поблизу Петренківської водойми та в Манжосовому Яру.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові та Харківській області за місяць значно змінилися ціни на м'ясо, гречану крупу, олію, цукор, молочні продукти, фрукти, овочі, а також решту харчових продуктів. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харкові магазини продовжують відновлювати роботу. Вже відкрито понад 60% загальної кількості. У мерії опублікували список працюючих магазинів у місті.

 У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купанняУ межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися