Комаровський розповів, що категорично не можна робити при застуді (ВІДЕО)

Євген Комаровський дав рекомендацію щодо постільного режиму при ГРВІ

Харківський лікар-педіатр вищої категорії та блогер Євген Комаровський розповів про те, що при застуді не потрібно дотримуватися постільного режиму, оскільки це не приносить користі. Про це медик заявив у своєму новому ролику на YouTube-каналі.

За словами Комаровського, найважливіше при застуді - це теплий одяг, чисте, прохолодне повітря, а також питво. Також лікар рекомендує не змушувати себе їсти, якщо не хочеться, та не дотримуватися звичного для багатьох постільного режиму.

Медик підкреслив, що за будь-яких хвороб дихальних шляхів, коли людина перебуває у горизонтальному положенні, це сильно впливає на обсяг дихального руху. Тобто, легені у горизонтальному положенні розправляються набагато менше та дихати стає важче. Тому, коли людина постійно змінює положення тіла та постійно дихає на повні груди, а лежачи це зробити неможливо, то ймовірність ускладнень, пов'язаних із недостатньою вентиляцією легень, набагато менша.

"Стандартна рекомендація більшості лікарів, більшості протоколів - постільний режим потрібен лише тоді, коли немає жодної можливості його не дотримуватися. Постільного режиму потрібно всіляко уникати", - каже Комаровський.

Також медик зазначив, що здавна є така традиція, що хворий повинен обов'язково дотримуватись постільного режиму, щоб швидше одужати. Проте насправді, як вважає Комаровський, є лише одна хвороба, за якої справді потрібен постільний режим - дифтерія. Активні рухи впливають на ритм серця, тому лікарі рекомендують хворим якомога більше лежати. При решті хвороб набагато корисніше рухатися замість того, щоб лежати у ліжку до повного одужання.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" поінформувало читачів про те, що відомий лікар проаналізував ефективність бустерної дози вакцини від коронавірусу.

Також видання повідомляло про те, що у Києві несподівано закрився популярний медичний центр від харківського лікаря. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися