Вагітним Харківщини зможуть робити КГТ-дослідження вдома

20 наборів систем телемедицини для вагітних передали сьогодні до медичних закладів Харківської області. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я ХОВА.

20 наборів систем телемедицини для вагітних передали сьогодні до медичних закладів Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я ХОВА.

Завдяки системам Сигмафон КТГ, які медзаклади Харкова та області отримали від ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України", КГТ-дослідження можна зробити вагітним жінкам не тільки у клініках, лікарнях, гінекологічних кабінетах, а навіть у домашніх умовах. Про це зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

"Вагітній жінці не потрібно нікуди ходити – вона може провести дослідження КТГ у домашніх умовах та оперативно отримати аналіз стану здоров'я дитини на основі виміру понад 30 параметрів. Сьогодні, коли ризик захворіти на COVID-19 залишається досить високим, вагітним слід обмежити відвідування кабінетів лікарів й по можливості використовувати телемедичні рішення", - сказав Максим Хаустов.

Набори системи телемедицини розподілили у районні лікарні та профільні медичні заклади.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Kharkiv IT Cluster передав хірургам Харківської обласної клінічної лікарні AR-окуляри для проведення складних операцій.

Робота лікарів Харківщини під час повномасштабної війни суттєво ускладнилась – велика кількість людей потрапляють на операційний стіл із мінно-вибуховими травмами, осколковими і множинними пораненнями. Необхідні операції стають складніші.

Завдяки підтримці начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Kharkiv IT Cluster та Благодійний фонд IT4Life об'єднали зусилля ІТ-спільноти Харкова та придбали для Обласної клінічної лікарні окуляри доповненої реальності HoloLens 2.

"Окуляри віртуальної реальності мають бути корисними в навчанні лікарів для проведення складних хірургічних операцій. Це перші AR-окуляри, які будуть застосовуватися у Харкові. Наприклад, якщо лікареві треба буде видалити уламок з голови пацієнта, то він може завчасно змоделювати цю операцію та мінімізувати всі ризики", – поділився Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися