Що відбувається, якщо довго працювати за комп'ютером

Як зберегти здоров'я під час щоденної роботи за комп'ютером

Постійне сидіння і відсутність активного відпочинку може призвести до розвитку різних захворювань. Як зберегти здоров'я при роботі за комп'ютером цілий день,  повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання Time.

При постійній роботі за комп'ютером можуть виникати такі хвороби, як остеохондроз, проблеми з дрібними суглобами, короткозорість, застій крові та інші негативні наслідки для здоров'я. 

Щоб уникнути цих неприємностей, спеціалісти радять дотримуватися простих, однак ефективних правил:

1. Правильно встановіть монітор - за словами директора Інституту ефективності зору при Тихоокеанському університеті, доктора Джима Шиді, верхня частина екрана повинна бути на одному рівні з очима. Ідеально, коли очі дивляться вниз приблизно на 10 градусів. Якщо він знаходиться нижче або вище, користувачі комп'ютерів пристосовуються до цього, повертаючи голову. Якщо екран розташований надто низько, голова опускається вниз, що спричиняє біль у шиї та спині. 

2. Думайте про поставу. Погана постава - це те, про що кожен офісний працівник повинен думати протягом дня. Більшість людей, які сидять за комп'ютером, “втягуються в екран”, а це означає, що вони витягують шию вперед. Цей дисбаланс створює навантаження на шию та хребет. Доктор Джеймс Боумен рекомендує втягувати підборіддя, щоб шия і хребет були вирівняні.

3. Спробуйте працювати стоячи. Сучасне робоче місце було побудоване навколо концепції сидіння, але здатність людини стояти налічує мільйони років. Всупереч тенденціям офісної ери, оберіть робочий стіл на якому можна працювати стоячи. Згідно з дослідженнями Університету Міннесоти та клініки Майо, робочі місця типу "сидіти-стояти" допомогли працівникам замінити 25 відсотків часу, проведеного сидячи, на час, проведений стоячи, що покращило їхнє самопочуття та зменшило втому.

4. Визначайте свій темп. Робота без відпочинку може погіршити вашу продуктивність. Незалежно від того, чи це телефон, чи комп'ютер, робить перерви на відпочинок.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як створити та “активувати” карту бажань.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися