У Харківському районі пропонують повернути масковий режим

Через збільшення хворих на COVID-19 та ГРВІ у Харківському районі пропонують посилити протиепідемічні заходи

У зв’язку зі значним збільшенням реєстрації випадків інфікування COVID-19 та ГРВІ на території Харківського району, було розглянуто питання щодо профілактики зазначених захворювань. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Епідемічну ситуацію та інші питання обговорили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Мереф’янській громаді Харківської області. Було запропоновано: 

  • ввести масковий режим в місцях масового скупчення людей,

  • посилити протиепідемічний контроль за дотриманням маскового режиму,

  • посилити санітарно-освітню роботу в засобах масової інформації.

У ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ” повідомили, що станом на 30 вересня в Харківській області виявили 193 нових випадки захворювання на коронавірус. Найбільше інфікованих, 122 людини, зафіксували Харківському районі, з них 105 випадків припадає на Харків. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янам нагадали про необхідність провести профілактику захворювання на коронавірус - вакцинуватися. У Департаменті охорони здоров'я повідомили, що у воєнний час зростає ризик розвитку та розповсюдження інфекційних захворювань. Фахівці зауважили, що більший ризик тяжкого перебігу коронавірусу виникає у людей з неінфекційними хворобами. Тож, захистити себе від COVID-19 можна, отримавши вакцину.

До того ж, Харківська область отримала партію Сomirnaty - 17 550 доз препарату, які розподілили між медустановами.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися