У Харкові провели виставку кріптохудожників POLEMAKIV: що таке кріптомистецтво та як його придбати

Витвори цифрового мистецтва показували у галереї на 120 екранах iMac

У Харкові з 14 по 16 травня відбулася виставка кріптомистецтва під назвою "POLEMAKIV". Про це розповіли у пресслужбі організатора заходу іноваційного парку Unit.Kharkiv.

Глядачі отримали змогу долучитися до найсучаснішого виду мистецтва NFT та побачити кріптоарт на, так званому, "маковому полі". Саме так вирішили назвати організатори 120 екранів iMac, на яких і демонстрували більшість об'єктів кріпто-мистецтва.

В Україні це перший подібний захід міжнародного рівня.

Що собою являє NFT та кріптомистецтво?

NFT - це спеціальний цифровий унікальний сертифікат, який по суті є правом власності на певний цифровий об'єкт. У даному випадку - об'єкт мистецтва. Їх неможливо підробити, вкрасти чи змінити. У ньому міститься інформація про автора об'єкту та того, кому його передали у власність та за яку ціну. По суті, продаючи об'єкт кріптомистецтва, власник передає свої права на нього покупцю.

Які ж об'єкти можуть називатися кріптомистецтвом?

Усі, які можна засвідчити NFT: цифрові зображення (навіть, популярні меми), відео, тексти, ігри, музика, твори архітектури чи дизайну.

Наразі відомі два найдорожчих приклади успішно проданих NFT-об'єктів: картина Everydays: The First 5000 Days за 69 мільйони доларів та музичний альбом 3LAU за 11,7 мільйони доларів.

Організатори виставки у Харкові вважають, що такі заходи дозволять поширити інформацію про кріптомистецтво серед зацікавлених осіб, адже CryptoArt є однією з найпопулярніших тем цифрового простору, особливо у часи пандемії, коли театри, галереї, концертні майданчики активно займаються діджиталізацією своїх продуктів.


Учасники виставки, окрім огляду цифрових творів мистецтва отримали можливість подискутувати про розвиток NFT-мистецтва та дізнатися про нього більше.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові створили проєкт для навчання студентів роботі помічника депутата міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися