Харків'янам розповіли, як правильно вибрати новорічну ялинку та доглядати за нею: корисні поради

Декілька простих порад допоможуть городянам вибрати новорічну ялинку і якомога довше зберегти її ефектною

У Харкові та області вже стартував продаж новорічних ялинок. У Держпродспоживслужбі на Харківщині дали кілька рекомендацій, як вибрати новорічну красуню, щоб вона простояла довго та не обсипалася.

Насамперед як зазначає джерело, важливо зазначити, що купувати ялинку слід на спеціальних ялинкових базарах чи лісгоспах. Також перед покупкою слід звернути увагу на наявність штрих-коду на ялинці. Якщо його немає, це означає, що дерево було зрубане незаконно. Подбати про купівлю головного символу Нового року краще заздалегідь, адже що ближче свято, то пропонується менший асортимент.

Ялинку слід вибирати в першій половині дня, оскільки при денному освітленні помітні всі недоліки. Деревце можна злегка потрясти або провести по гілках рукою. Таким чином ви перевірите свіжість ялинки. Голки не повинні в жодному разі обсипатися.

Традиційно новорічним атрибутом вважається ялина. Найдорожчим деревом є ялиця. Хвоя у ялиці пухнаста, а голки довгі, яскраві та практично не колючі. Тому наряджати ялинку зможуть і діти. Дерево простоїть у будинку набагато довше, ніж від ялинки чи сосни. Однак є й деякі недоліки – практично відсутній "ялинковий" запах.

Що стосується сосни, то на відміну від ялинок вона має пухнасту, не надто колючу хвою. Обсипається довше, також має дуже насичений запах. Однак при виборі сосни слід пам'ятати, що деревина виділяє липку смолу, що може принести деякі незручності.

Як правильно доглядати ялинку

• Ялинка не любить різких перепадів температури. Тому відразу після покупки дерево бажано не заносити одразу до будинку;

• Не слід поспішати прикрашати ялинку відразу після того, як ви принесли її в будинок. Деревцю потрібно трохи відпочити та розпушити свої зелені голки;

• Не рекомендується тримати ялинку поруч із батареєю.

У Держпродспоживслужбі на Харківщині просять харків'ян відповідально підходити до утилізації ялинки після закінчення свят. Слід заздалегідь дізнатися про спеціальні пункти перероблювання та здати туди пухнасту красуню.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що з 1 грудня харків'яни можуть придбати ялинку до Нового року. Озвучено ціни на новорічні деревця. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, як прикрасили Харків до новорічних свят. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися