"Моцарт у космосі" - у Харкові оркестр гратиме музику композитора прямо під зорями Планетарію

Класична струнна музика у супроводі флейти доповнюватиметься відео-образами космосу у форматі-360 fulldome

У Харківському планетарії під найбільшим куполом України відбудеться ціле світло-музичне дійство ввечері 23 вересня. Про те, що чекає на глядачів незвичайного шоу, розповіли організатори на офіційній сторінці заходу.

На куполі Планетарію у форматі-360 fulldome демонструватимуть відео-проєкції космосу, зоряного неба, графіку, пейзажі. Для глядача видовище має ефект повного занурення у віртуальну реальність, адже зображення оточує з усіх боків.

Супроводжуватися візуальне шоу буде класичними композиціями Моцарта у виконанні струнного тріо та флейти.

Науковці відшукали у музиці німецького композитора унікальний ритм, що повторює ритм нервової системи людини, та викликає резонанс у корі головного мозку, який за частотою подібний до коливання нервової системи. Це явище вони назвали "Ефект Моцарта". Саме його буде відтворено під куполом Харківського Планетарію.

Під час концерту музиканти протягом 65 хвилин виконають чотири квартети композитора. Оркестр складатиметься з артистів, що є лауреатами міжнародних конкурсів - флейтистка Ксенія Коновал, скрипаль Петро Левченко, альтистка Тетяна Жук та віолончеліст Гліб Толмачов.

Організатори радять відвідувати захід всією родиною для відпочинку та отримання яскравих емоцій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківському парку культури та відпочинку імені Горького шукають молодих артистів для участі у різних шоу та культурних заходах, що проводить парк, а також для виступів на різних локаціях на території зони відпочинку. Для того, аби долучитися до команди артистів таланти мають заповнити заявку на участь у заходах парку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися