У Харківській області змінилися ціни на фрукти та овочі

На Харківщині за місяць подешевшали фрукти та подорожчали овочі

На Харківщині за місяць відбулися деякі зміни у цінах на популярні серед городян фрукти та овочі. Про це повідомляється у свіжій статистиці на сайті Держстату.

За даними джерела, у період з листопада по грудень 2021 року в області із фруктів та овочів впали в ціні лише на яблука. З 16,48 грн за кілограм їх стали продавати в середньому по 15,16 грн за один кілограм.

Щодо овочів, то за місяць найбільше змінився цінник на білокачанну капусту. У грудні її середня ціна по області склала 10,68 грн, що на  дві гривні більше, ніж місяцем раніше.

Також на дві гривні подорожчав перед новорічними святами буряк. Ціна зросла з 9,09 до 11,08 гривні за кілограм.

Слідом за буряком і капустою подорожчала цибуля. Ціна за цей період зросла більш як на гривню. Кілограм у грудні обходився покупцям у середньому 9,91 грн.

Морква за місяць збільшилася у ціні на 70 копійок. Перед Новим роком кілограм овочу обходився покупцям у 10,22 гривні.

Найменше зростання цін торкнулося картоплі. З листопада по грудень ціни на овоч стали вищими за 20 копійок. Актуальна вартість на овоч у грудні становила 9,93 гривні за один кілограм.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові змінився цінник на тютюнові вироби. Найбільше подорожчали сигарети із фільтром медіум класу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також журналісти видання "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року, та наскільки змінився цінник до кінця 2021-го. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися